hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

“Women in Power” díjat kapott Kövesi

A Nemzetközi Európai Mozgalom (European Movement International/EMI) szerdán tartotta meg a Women of Europe 2019 elnevezésű gáláját, amelynek keretében Laura Codruta Kövesi megkapta a “Women in Power” című díjat – tájékoztat a szervezet honlapja.

hirdetés
hirdetés

A díjazottakról szólva a szervezet elnöke, Eva Maydell europarlamenti képviselő elmondta, hogy úgy lokálisan, mint globálisan mindannyian nagy hatást gyakoroltak a környezetükre. Kövesi díjával kapcsolatban rámutatott: „európai szinten is rendkívülinek nevezhető vezetői képességeket mutatott fel a romániai legfelsőbb szinteket is elérő korrupció elleni munkája során. Nemrégiben pedig az Európai Főügyészség vezetője lett.”

Díjának átvétele után a DNA egykori vezetője úgy fogalmazott: „nagyon megtisztelő, hogy megkaphatom ezt a díjat, amelyre úgy tekintek, mint munkám elismerésére, és biztatásként, hogy ne adjam fel a továbbiakban sem. (…) Ez a díj azoknak is szól, akik támogattak a korrupcióellenes küzdelmem során, akik tisztelik a jogállamot és az európai értékeket. Szeretném tehát külön is megköszönni mindazoknak, akik támogatták munkámat az elmúlt években.”

Laura Codruta Kövesi mellett, az EMI a következő díjakat osztotta ki:

Woman in Action Award: Milena Kadieva –jogvédő: a Gender Alternatives Foundation keretében végzett ügyvédi, emberi jogvédő munkájáért.

Woman in Business Award: Eleonora Azzaoui & Vera Günther  – a Mimycri alapítói, akik a migránsok gumicsónakjaiból készítenek táskákat, valamint célul tűzték ki a szabadulásról és a migrációról szóló diskurzus stimulálását.

Woman in Youth Activism Award: Johanna Nejedlová – a Konsent társalapítója, a cseh társadalom jobbá tétele a szexuális zaklatásról és annak következményeiről tartott oktatás révén.

A European Movemnent International egyik legnagyobb páneurópai szervezet, saját bevallásuk szerint mintegy 34 országban vannak jelen, hálózatukhoz pedig 38 különböző nemzetközi szervezet, vállalkozói szférát képviselők, NGO-k, politikai pártok, helyi hatóságok és akadémiai körök tartoznak bele.

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés