hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

VÉGRE! Totális karantén Romániában, a hadsereg kivonul az utcákra

Klaus Iohannis, Románia eddig eléggé csendben levő államfője ma beletaposott a gázpedálba: előbb munkaülést hívott össze, amelyen részt vett a miniszterelnök, a belügyi-, a hadügyi és az egészségügyi miniszter, majd eldöntötték: holnaptól totális karantén Romániában, napközbeni kijárási tilalom, 65 év felettiek semmiképp sem léphetnek ki a házból, elektronikus követővel felügyelik az izolációban és karanténban levőket. A hadsereg kivonul az utcákra!

hirdetés
hirdetés

Klaus Iohannis:

“Most fejeződött be az munkaülés, amit összehívtam. Rajtam kívül jelen volt Ludovic Orban miniszterelnök, a belügyminiszter, az egészségügyi miniszter és a honvédelmi miniszter. Együttesen kiértékeltük a helyzetet, amely egyre komplexebb, amit, egyértelmű, a koronavírus-járvány okozott. Együtt átbeszéltük a meghozandó intézkedéseket, és arra jutottunk, hogy bővítenünk, szigorítanunk kell az eddigi döntéseket, hogy a járványt féken tartsuk, lassítsuk. Ebből kifolyólag újabb korlátozásokat jelentünk be, amelyek a szabad mozgásra vonatkoznak, ami eddig ajánlott volt, az mostantól kötelező, a “maradj otthon” elvéből kiindulva.

Természetesen az emberek kimehetnek a házból, hogy napi élelmiszer-bevásárlásaikat elintézzék, elmehetnek a munkahelyükre,lés onnan haza – viszont ezek a korlátozások KÖTELEZŐEK! Egyetértettünk abban, hogy az otthoni izolációban, vagy karanténban levő személyeket elektronikus követővel felügyeljük, mert alapvető fontosságú, hogy ők betartsák az előírásokat.

Egyetértettünk abban, hogy bevessük a hadsereget, amely segít a rend fenntartásában a terepen, tehát a katonaság kiegészíti a rendőrség és a csendőrség személyzetét. Nyilvánvaló, hogy különleges rendelkezésekre van szükség, így a 65 év felettiek számára különleges intézkedésként tilos lesz kimenni a házból, tehát, a saját érdekükben, állandóan a házban kell maradniuk! Tárgyaltunk még egyéb meghozandó intézkedésekről is, akár kormánydöntések, akár kormányrendeletek, akár katonai rendeletek útján kell meghozni őket. A most felsorolt korlátozások a mai nap folyamán feldolgozásra kerülnek, és katonai rendelet formájában a nap végégig kihirdetésre kerülnek. A felsorolt korlátozások HOLNAPTÓL lépnek életbe!”

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés