hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Tömeges halpusztulást okozott a hanyag kezelés Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen ismét dübörög a józan paraszti ész, a magasszintű technikai-technológiai ismeretek gyakorlatba ültetése, valamint a környezet magas fokú védelme. Ja, nem!

hirdetés
hirdetés

A Maros folyóból, közvetlenül a gát felett, van egy leagázás, ami a Víkend telepet körülölelő csónakázóba engedi a folyó vizét, ez amúgy a város amolyan Tesco-gazdaságos kiszerelésű Velencéje, csónakázgatnak itt szerelmespárok, szóval vagány, meg minden. Aztán jön a tél, és ilyenkor leengedik a vizet a csónakázóból. Nagyjából ötven éve így megy ez a körforgás…

Ahogy, hogy leengedjék ugye meg kell nyitni a Maroson épült gátat, hogy a víz lemenjen. Amilyen egyszerű ez a képlet, pont olyan egyszerű a többi is: ha megnyitod a gátat, akkor nemcsak a csónakázóból, hanem a Marosból is lemegy a víz. Ez utóbbi nem tűnt túl fontosnak a Román Vízek (Apele Romane) számára, így megnyitották a gátat, zutty, egy csapásra leengedték a csónakázót, a Marossal együtt, amiben most ez látható: Igen, a halak nem bírták követni a tempót, úgy is mondhatnánk, elvitték a vizet a fejük felől, így aztán szépen belehaltak a visszamaradt iszapba. Tessék, így néz ki:

Csendben szólunk az értetlenkedőknek, hogy ilyenkor szakaszosan engedik le a vizet, több napon keresztül, így a halak is túlélik a játszmát, de mit csináljunk, Vásárhely, az Vásárhely, lásd az Állatkertben is milyen jól megy minden, klikk a kapcsolódókban található linkre!

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár, képek forrása: POL Fb-oldala)

Kapcsolódó anyagok:

Ez az, táttájé! 40 kisállat pusztult el a vásárhelyi állatkertben a hanyag városvezetésnek köszönhetően

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés