hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Soós Zoltánt támogatja, de önálló listákkal indul Vásárhelyen az EMSZ

Soós Zoltán támogatja a marosvásárhelyi polgármesteri választásokon az Erdélyi Magyar Szövetség – jelentette be az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt egyesüléséből létrejött szervezet két elnöke Marosvásárhelyen tartott sajtótájékoztatójukon.

hirdetés
hirdetés

Mezei János szerint Dorin Florea „bebizonyította, hogy alkalmatlan” a város vezetésére, így a változás elkerülhetetlen. Alakulata, az EMSZ megszólítaná azokat a szavazókat, akik eddig távol maradtak azt urnáktól – tette hozzá Mezei János.

A Nethuszár megkereste Brassai Hunort, a Néppárt marosvásárhelyi szervezetének, és a MINTA ifjúsági szervezet országos elnökét, aki kérdésünkre elmondta: a Néppárt és az MPP helyi szervezetei közösen állítanak majd tanácsosi listát! Korábban – helyi pletykák szerint – az RMDSZ egy, illetve maximum két befutó helyet adott volna listáján az említett szervezeteknek. Brassai Hunor elmondta: a listán szereplő személyek neve egyelőre még nem nyilvános, embereik vannak, de a rangsorolás még odébb van.

Azt nem Brassai Hunor mondja, hanem mi tesszük hozzá, hogy Marosvásárhelyen az elmúlt négy évben olyan ergya munkát végzett a helyi RMDSZ-frakció, hogy a vele versenyben levő magyar pártnak komoly esélyei vannak, hogy a város történetében először – képviselőket juttasson be a helyi tanácsba.

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés