hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Románia 100 éves, tehát lesz amnesztia – összeültek a PSD-sek

Kezdődik az időutazás, igaz, visszafele megyünk az időbe, de Romániában ez olyan megszokott, mintha csak 1300-as Dácsiával zötykölődnénk a Dupa Deal földútjain. Tavasszal. Árvíz után.

hirdetés
hirdetés

A PSD Országos Választmánya ugyanis gyűlést tartott a Parlamentben, ahol spontánul, ahogy az a sztálini rendszerekben lenni szokott, felállt Vrancea megye képviselője (és mellesleg a Vrancea Megyei Tanács elnöke) Marian Oprisan és azt kérte Dragneától, hogy a PSD vizsgálja meg alkotmányos lehetőségeit annak, hogy minél hamarabb törvénybe lehessen iktatni az általános amnesztiát és kegyelmet. “Adja meg azt az országnak, ami normális, az amnesztiát és a kegyelmet Románia 100. évében” – tolta ki az érvek aduászát a köz elé Oprisan.

hirdetés
hirdetés

A Capital.ro beszámolója szerint az óhaj ilyen spontán és egyéni kifejeződését aztán hatalmas tapsvihar követte, szegény Dragnea, ő nem tehet egyebet, mint végrehajtja a nép akaratát – ugye? A párton belülről szerzett információira hivatkozva a Capital úgy tudja, hogy január 15-ig át kell menjen a törvény, egyes hírek szerint pedig a törvény már megírva fekszik valakinek az asztalán. (Vagy a fiókban…)

Dan Barna, az USR vezetője a napokban meglátogatta Dancila kormányfőkisasszonyt, hogy felhívja a figyelmét: a törvény elfogadása hatalmas társadalmi feszültségekhez vezethet. (Januárban újra az utcára megyünk, kérjetek anyátoktól kesztyűt, sapkát, sálat karácsonyra!)

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés