hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Román stílusu kekeckedés Fiumében: nem használhatják a magyar időkből származó zászlójukat

Tavaly számolt be arról az Azonnali magyarországi portál, hogy a horvátországi Fiume úgy döntött, visszaállítja a magyar időkben használatos zászlaját.

hirdetés
hirdetés

Aztán ezen szándékuknak a horvát belügy tett keresztbe, kétszer is megtiltották Fiumének, hogy történelmi zászlaját használhassa, ám a derék fiumeiek ezt megtámadták a közigazgatási bíróságon – számol be a legújabb fejleményekről a már idézett Azonnali.hu. A testület viszont megsemmisítette a belügy tilalomról szóló határozatát, de ez még nem teljes győzelem, ugyanis a zászlót újra engedélyeztetni kell a belüggyel – tanultak a románoktól, na, ezek a horvátok is.

Horvátországban amúgy az önkormányzatoknak nem lehet saját zászlaja, mindenkié egyformán kék (mondom, tanultak a románoktól…), és ebben a kék mezőben használhatják a saját városi címerüket. A fiumei zászló így néz ki most:

És ez lenne a történelmi:

 

Sok sikert kívánunk a fiumei kollégáknak a zászlóhasználati harcukhoz, viszont tőlünk ne kérjenek tanácsot, mert, bár 100 éve játsszuk ezt a meccset, még csak döntetlent sem tudtunk elérni, szóval inkább rájuk bíznám…

hirdetés
hirdetés

(Ghonzó, Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés