hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Olaj a tűzre: amerikai csapatok érkeznek a litván-belorusz határra

Amerikai csapatok érkeznek Litvániába, közvetlen a fehérorosz határ mellé, mert ott van most nekik gyakorlatozni valójuk. A vilniusi kormány szerint nincs itt semmi látnivaló, és főként nem Lukasenko (és nálunk sosem lesz Lukasenka!) ellen irányul.

hirdetés
hirdetés

Valahogy így kell olajat önteni a tűzre: Belorusszia elnöke, Lukasenko épp azon dolgozik, hogy elnyomja az őt leváltani kívánó tömegeket. Ebből a célból nem habozik hozzányúlni a rendőrségi kínzások, tömegbelövetések stb. ősszovjet eszközeihez, de a propaganda is erősen figyel, a magyarázat készen is van, a nyugatról felbujtott csőcselék akar változást, de ő ennek ellenáll, persze…

Mondjuk az amerikai most dobtak egy jó nagy segítséget a koronavírusjárványt traktorral és vodkával megfékező egykori téesz -elnök elé, hirtelen nem is tudom eldönteni, hogy Trump vagy Lukasenka (na jó, na, most az egyszer) a nagyobb gazember.

Akárhogy is, a feszültség növekvőben. fokozódik a helyzet keleten, Putyin egyelőre nem hangoskodik. Mondjuk az is igaz, hogy ő csendben is be tud vonulni, ha akar, természetesen a testvéri belorusz nép hívására, ahogy az ősi japán közmondás tartja: visit Russia, before Russia visit you!


hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés