hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Kizárják Makkait a Szövetségből? Újabb pofon a Maros megyei RMDSZ-től a vásárhelyi szervezetnek

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének Területi Állandó Tanácsa arról döntött, hogy kezdeményezi Makkai Gergely RMDSZ-ből való kizárását, hiszen nem tett eleget a TÁT október 4-én meghozott döntésének, melyben Marosvásárhely alpolgármesteri tisztségéről való lemondására szólította fel.
„Az elmúlt időszakban többen is beszéltünk Makkai Gergellyel, mindannyian emlékeztettük őt tanácsosjelölti vállalására, miszerint tiszteletben fogja tartani a Szövetség programját, szabályzatát és döntéseit. Nem tett eleget az RMDSZ kérésének így a Területi Állandó Tanács kezdeményezi a tagságának megvonását és Makkai Gergely RMDSZ-ből való kizárását. A magunk részéről már most úgy tekintjük, hogy a Marosvásárhelyi tanácsban a továbbiakban nem tíz, hanem kilenc tanácsossal dolgozunk, azonban jogi értelemben vett döntést csak az SZKT hozhat” – mondta Péter Ferenc.
A jogszabályok értelmében a helyi tanácsosok csak akkor kénytelenek visszaadni mandátumukat, ha annak a szervezetnek a tagságát is elveszítik, amelynek jelöltlistáján a képviselőtestületbe jutottak. Makkai Gergely RMDSZ tagságáról, illetve a szervezetből való esetleges kizárásáról csak a Szövetségi Képviselők Tanácsa jogosult dönteni.
(Forrás: RMDSZ Maros megye Fb-oldala; A borítókép csak illusztráció, fotó: Székelyhon, Boda L. Gergely)
Kapcsolódó anyagok:
hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés