hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Jó hír: többet nem kell talpalni munkaigazolásért a nyugdíj előtt állóknak

A Nemzeti Nyugdíjpénztár bejelentette, hogy igazodik a munkaügyi miniszter által kiadott rendelethez, így a nyugdíjkorhatár előtt álló személyek többé nem kötelesek egykori munkaadójuktól beszerezni a ledolgozott éveket igazoló dokumentumot – számol be a hírről a Newsweek.ro portál.

hirdetés
hirdetés

Lévén, hogy ez egy belső, adminisztratív jellegű rendelet, így arra sincs szükség, hogy megjelenjen a Hivatalos Közlönyben, tehát a rendeletben megszabott időponttól lép érvénybe, azaz 2020. január elsejétől – magyarázta el a nagyszámú érdeklődőnek az avocatnet.ro.

Violeta Alexandru munkaügyi miniszter korábban már bejelentette: annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen a nyugdíjazási folyamat rendelet kiadását kezdeményezi. A munkaügyi miniszter kifejette: a Munkahelyi Nemzeti Igazgatóság (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă), a Kifizetések és Szociális vizsgálatok Nemzeti Ügynöksége (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială), valamint a Nemzeti Nyugdíjpénztár (Casa Naţională de Pensii) 2020. január elsejétől szabad hozzáféréssel rendelkeznek a REVISAL adatbázishoz, amelyet a munkaügyi minisztérium működtet, és tartalmazza az összes romániai munkavállaló adatait.

„nem fogadom el, hogy az, aki időben kéne megkapja a nyugdíját, munkanélküli segélyét, személyesen kell elmenjen különböző intézményekhez, különböző igazolásokért, vagy arra várjon, hogy az egyik intézmény megküldje a választ a másiknak” fejtette ki Violeta Alexandru saját Facebook-oldalán.

Mellesleg a munkaügyi miniszter-asszony nem cicózik: annyira felidegesítette, hogy a bukaresti nyugdíjpénztárban az ügyfelek lehajtott fejjel egy lyukon keresztül kell beszéljenek a hivatalnokkal, hogy rendeletben kötelezte őket az iroda belső terének átalakítására! Eddig tíz pont!

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár, borítókép: Violeta Alexandru, forrás: Violeta Alexandru Fb-oldala)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés