hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Harc a spága ellen: álbetegeket vet be az egészségügyi miniszter

Az egészségügyi miniszter-asszony, Sorina Pintea továbbra is sok olyan hírt kap, miszerint az emberek hálapénzt adnak az orvosoknak, és ez nem hagyja nyugodtan aludni a lelkemet, ezért azt fontolgatja, hogy álbetegeket vet be, akik eljátsszák, hogy influenzásak, és megpróbálnak 50 lejt csúsztatni az orvos zsebébe.

hirdetés
hirdetés

A miniszter-asszony szerint azzal, hogy az orvosok fizetését jelentősen megemelték ez a pénz nem nevezhető többet „hálapénznek”, hanem egyszerűen lefizetésnek, kenőpénznek tekintendő, azaz: spága, hogy a románból átvett magyarossá vált kifejezéssel fejtsük ki mire gondolt az egészségügyi politika legfőbb őrzője. Amúgy ezt a kifejezést használta ő is: spága.

A kórházak, orvosi rendelők bejáratainál olyan plakátokat helyeznek majd el, amelyek arra hívják fel a páciensek figyelmét, hogy ne adjanak kenőpénzt, valamint álbetegeket fognak szétküldeni az ország kórházaiban, hogy lebuktassák a pénzt elfogadó orvosokat – a kenőpénzek elfogadását (luarea de mita) ugyanis a törvény bünteti, arról viszont nem beszélt a miniszter-asszony, hogy mi lesz a kenőpénz elfogadásán rajtakapott orvosokkal. Kirúgják, börtönbe zárják őket abban az országban, amelyik is akut orvoshiánnyal küzd? Fene tudja, de nem is azt az időszakot éljük, amikor egy kormány ilyesmikre is választ ad.

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés