hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

Erdélyi magyar egyetemistáknak hirdet felvételt az MCC Kolozsvári Egyetemi Programja

Az egyetemi alapképzésen ősszel második évüket kezdő kolozsvári diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kolozsvári Egyetemi Programja. A hagyományos oktatást kiegészítő szakirányos képzések célja, hogy felkarolja azokat a tehetséges egyetemistákat, akik a kurzusok elvégzését követően környezetük javára szeretnék fordítani a megszerzett tudást.

hirdetés
hirdetés

Az MCC budapesti központú, több mint húszéves múltra visszatekintő, interdiszciplináris, egyetemektől független intézmény, amelynek célja a tehetséges fiatal hallgatók felkarolása és oktatása magas színvonalú képzési rendszerén keresztül. Az MCC KEP ugyanezek szellemében nyújt a felsőoktatási tanulmányok mellett végezhető képzési lehetőséget a Kolozsváron tanuló egyetemisták számára, az egyetemi intézménytől és a tanult szaktól függetlenül.

„A felvételi eljáráson sikeresen továbbjutó diákok teljesen ingyen képezhetik magukat az MCC kolozsvári központjában. A program során hallgatóink nemcsak vezetői tapasztalatokat szereznek, de lehetőségük van arra is, hogy idegen nyelvi ismereteiket tökéletesítsék, mindezt neves és gyakorló szakemberek segítségével. Tapasztalataink szerint nálunk olyan használható tudással gyarapodnak a résztvevők, amelyet a szakmai életben szinte azonnal kamatoztatni tudnak.” – mondta Lánczi Péter, az MCC ügyvezető igazgató-helyettese. A felvételt nyert, októberben másodévüket megkezdő egyetemisták a KEP keretében Erdély-tanulmányok, Média és kommunikáció, valamint Nemzetközi kapcsolatok és gazdaság szakirány közül választhatnak. A szakirányos kurzusok és ingyenes nyelvórák mellett a diákok mentorok által felügyelt projektmunkák során gyakorlati tapasztalatokat szereznek. Továbbá tágabb látókörre tesznek szert és mélyebb ismereteket tudnak szerezni egy-egy általuk kiválasztott területen. Mivel az MCC a szakmai fejlődésen túl az összetartozást erősítő pezsgő közösségi diákéletet is fontosnak tartja, ezért a résztvevők a szakmai programok mellett élményekkel teli programokra, táborokra is számíthatnak.

A programba jelentkezőknek egy felvételi eljárás keretein belül szóbeli és írásbeli vizsgát kell tenniük. Míg előbbi egy logika- és szókincsteszt kitöltését, valamint a választott szakirány által megadott felvételi témák közül egynek a kidolgozását jelenti, addig a szóbeli vizsgán a megírt esszét kell prezentálni a felvételi bizottság előtt.
Az MCC Kolozsvári Egyetemi Programjának szakirányos képzéseire április 23. éjfélig adhatják be pályázatukat az érdeklődők. A képzésről és a jelentkezés feltételeiről további információ az intézmény honlapján () és az intézmény hivatalos Facebook-oldalán olvasható, ahol nemcsak a kurzusok, de a felvételi kritériumok is bővebben áttekinthetőek.

Kapcsolattartó személy:
Likker Zsuzsanna, programkoordinátor
Mathias Corvinus Collegium, Kolozsvári Egyetemi Program
zslikker@mcc.hu

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés