hirdetés
hirdetés

Csehországban lassult a fertőzések számának növekedése

Hétfőn újabb 235 koronavírusos fertőzést mutattak ki Csehországban, ezzel az összes fertőzött száma 4822-re emelkedett – olvasható az egészségügyi minisztérium honlapján kedden reggel közzétett statisztikából.

hirdetés
hirdetés

Ez a növekmény azonban alacsonyabb, mint a múlt heti napi növekedési átlag, amely 253 volt – állapította meg a tárca. A legmagasabb növekedést – 332-t – pénteken, a legalacsonyabbat – 115-öt – pedig vasárnap mutatták ki. A Covid-19 betegségben eddig 80-an haltak meg, míg a kigyógyultak száma 127-re emelkedett. A halálesetek száma hétfőn nyolccal, a gyógyultaké pedig 31-gyel emelkedett. Az elvégzett laboratóriumi tesztek száma kedden reggel már meghaladta a 91 ezret. Az utóbbi időben a napi tesztek száma 5-6 ezerre emelkedett.

Az egészségügyi tárca hétfőn a szükségállapot teljes tartamára meghosszabbította az üzletek bezárását elrendelő márciusi döntését. A kormány hétfői ülésén tudomásul vette a tárca döntését, illetve azokat a módosításokat is, amelyek alapján újabb boltok és szolgáltatások nyithatnak ki. A harmincnapos szükségállapot április 11-én jár le, meghosszabbításáról kedden tárgyal a cseh képviselőház. A kormány a múlt héten a szükségállapot harmincnapos meghosszabbítását kérte a testülettől, de az ellenzéki pártok azt csak április végéig akarják meghosszabbítani. Ugyanakkor követelik, hogy a kormány részletesen indokolja meg a szükségállapot bevezetését.

A képviselőházi frakciók kedd reggeli nyilatkozatai alapján éles politikai vita és kompromisszumos megoldás várható.

hirdetés
hirdetés

(MTI)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés