hirdetés
hirdetés
KORONARIPOSZT

A legjobb járványellenes intézkedést mutatta be Románia: himnusz a rendőrautók hangszóróiból

A román belügyminisztériumban valahol elbújt egy Kusturica, és időnként átírja a miniszter elé rakott papírokat, aki meg olvasatlanul ír alá mindenfélét. Mással aligha lehetne magyarázni azt a román intézkedést, miszerint ettől a hétvégétől számolva minden szombat és vasárnap délután 17.00 és 21.00 között a rendőrautókból le kell játszani a román himnuszt.

hirdetés
hirdetés

Igen, ezt Marcel Vela belügyér rendelte el, és innen már sejthetjük, hogy a román politikai osztály köreiben nem a koronavírus a legnagyobb veszély.

A jó hír tehát az, hogy lejátsszák nekünk a himnuszt

A rossz pedig az, hogy a rendelet kötelezi a szerveket, hogy megjavítsák a rendőrautók hangszóróit.

Az intézkedésnek önmagában üzenetértéke van, mint általában minden ilyesminek, amit olyankor rendlenek el Bukarestben, amikor az ország/kormány szarban van. Amikor a kormány előre látta, hogy súlyosan elbukja az EP-választást, akkor jött Úzvölgye, amikor kellett, akkor összeverték a tüntetőket Bukarestben, – és ezek a rossz hírek, a jó ugyanis az, hogy nem hívták be (még) a bányászokat.

A román egészségügy, és úgy általában Románia akkora katasztrófa előtt áll, hogy a kormány feltekeri a nackómétert, ezzel igyekszik elfedni a bajokat. A rendelet idiotizmusáról kár beszélni: „ébredj román”, miközben mindenki otthon kéne üljön. A román himnusz egy mozgalmi dal, erősen cselekvésre késztető szöveggel és dallammal, nem azt üzeni, hogy heverj a kanapédon. Karantén idején kifejezetten célravezető tehát.

Amúgy Victor Ponta saját Facebook-oldalán úgy kommentálta, hogy miközben a himnuszt zengték a rendőrautók, és ez idő alatt a zsaruk vigyázzba álltak és tisztelegtek az üres utcáknak, addig Nagylaknál ismét bejött az országba 3.000 fő nyugatról, akikről azt se tudjuk/tudják, hogy hova mentek.

A rossz tehát az, hogy Pontának látszólag megjött az esze, és mi visszasírjuk őt

A jó hír az, hogy ez már a gödör alja, ahonnan csak felfelé vezethet az út.

A rossz az, hogy nem nekünk.

PS.: amikor lejár ez az egész, akkor számolni fogunk. Nagyon csúnyán fogunk számolni, elszámolni, és felszámolni – és ne aggódjatok, a Nethuszár írja a feketelistát! Azokról, akik hallgattak, eltűntek a bajban, azokról, akik saját politikai céljaikra használták fel, azokról, akik hülyeségeket beszéltek, akik elhanyagolták a védekezést, akik másokat is arra biztattak, hogy ne vegyék komolyan stb.

Ne aggódjatok! Jegyzetelek!

hirdetés
hirdetés

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés