hirdetés
hirdetés
RIPOSZT

A DAC magyar szurkolóinál razziáztak a szlovák rendőrök – 4-től 8 évig terjedő letöltendőről beszélnek

Igazán ”frappáns” módon ünnepelték meg a tíz évvel ezelőtti magyarverést a szlovák rendőrök – a Felvidéki Harcosok elnevezésű, Dunaszerdahely csapatának szurkolói brigádjainak tagjainál tartottak házkutatásokat. A Körkép.sk portál beszámolója szerint a “CHULIGÁN” elnevezésű rendőri akció keretén belül 31 helyszínen tartottak házkutatást a hatóságok. A razzia során különféle tárgyakat foglaltak le, melyet szélsőséges tartalmúnak ítéltek meg.

hirdetés
hirdetés

A szlovák rendőrség szerint a Felvidéki harcosok klubjába olyan alakok kapcsolódtak be, akik szélsőséges ideológiák hívei. A Körkép.sk idézi a szlovák rendőrség hivatalos magyarázatát, miszerint: „ennek a csoportnak a tagjai elváltoztatott náci szimbolikát használtak, amelyet nyíltan prezentáltak zászlók, transzparensek, ruházati felsőrészek és jelszavak használatával, főleg nyilvános sporteseményeken”

vagy:

„például dicsérték Adolf Hitlert, gyűlöletüket fejezték ki a zsidók és sötétbőrűek, de a szlovákok és a románok ellen is”

hirdetés
hirdetés

A vizsgálatok után mintegy 15 embert állítottak elő, őket szélsőséges bűncselekmény elkövetésével is vádolják, mivel feltehetően a közösségi hálókon „extrémista” anyagokat, kijelentéseket, jeleket, jelszavakat, szimbólumokat használtak, amelyek a nemzeti, etnikai és faji gyűlöletet propagálják. Amennyiben bebizonyosodik bűnösségük, úgy 4-től 8 évig terjedő börtönbüntetés várhat rájuk.

A szlovák rendőrség Facebook-oldalán tett közzé néhányat a lefoglalt bizonyítékokból:

 

Itt egy videó is, így rángatják ki az embert hajnalok hajnalán egy póló miatt:

Rozsiahla policajná akcia

MIMORIADNE: ROZSIAHLA POLICAJNÁ AKCIAPríslušníci národnej protiteroristickej jednotky NAKA v súčinnosti s ďalšími útvarmi polície v celkovom počte 150 policajtov vykonali v okrese Dunajská Streda 31 prehliadok (17 domových, 14 iných priestorov) v súvislosti s extrémistickou trestnou činnosťou. Bližšie informácie poskytneme, keď to procesná situácia dovolí. Video bude zverejnené dopoludnia.Fotografie nájdete v predošlom statuse.

Közzétette: Polícia Slovenskej republiky – 2018. november 19., hétfő

 

A rendőrség nem csak a vádlottak személyes tárgyait vizsgálta át, hanem a testüket is, minek során dokumentálták azok tetoválásait, melyek között szélsőséges szimbólumokat is találtak. Az eset kapcsán megszólalt a felvidéki Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, közleményüket ITT OLVASHATJÁK, a dunaszerdahelyi DAC focicsapat pedig szintén közleménnyel igyekezett tisztázni a helyzetet.

(Nethuszár)

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés