hirdetés
hirdetés
ASSZÓ

Brian Flinn kiállítás és workshop Nagyváradon

Brian Flinn művész és művészet pedagógus Derbyből (CT): tanulmányait a Bridgeport-i Egyetemen, valamint a New Yorki Művészeti Egyetemen végezte, jelenleg vizuális művészetet, műtant és művészeteket tanít a Central Connecticut State Universityn.

hirdetés
hirdetés

Flinn alkotásait többek között New Yorkban, Kaliforniában, Oregonban, és Németországban is kiállították, alkotásai többszörösen is díjnyertesek, legutóbbi egyéni „Üzenet a palackban” kiállítását 2017. októberében nyitották meg a közönségnek a Kehler Liddell Galériában, New Havenben Digitális alkotásaiban szkennelt tárgyakat, rajzokat és fotókat használ a kollázs összetevőiként, amelyeket a festői és a többrétegű illusztráció-képző tapasztalataiból merített. Legutóbbi munkájában a következő témák lelhetők fel: veszteség és emlék a textúrákon, formákon, és szimbolizmuson keresztül.

Brian nagyváradi tartózkodása alatt egy digitális kollázs készítő workshopot is tartott a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatóinak. A workshop témája a múlt megváltoztatása fotómanipuláció által. A történelem során számos olyan eseményt dokumentáltak, amelyeket később megváltoztattak, embereket törölve, cserélve ki a képekről. A workshop célja az volt, hogy ezt megértsék a diákok, és hasonló munkákat készítsenek, saját magukat a fotókra helyezve, megváltoztassanak bizonyos eseményeket.

A résztvevők számára ez nagyon érdekesnek és hasznosnak bizonyult, emellett volt alkalmuk megismerni egy ritka jóérzésű, és jó karakterű embert.

(Fuka – Nethuszár, fotó: Torkos Márk Erik)

hirdetés
hirdetés

 

hirdetés
hirdetés

ZSIDÓ ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

CIGÁNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés

ÖRMÉNY ERDÉLY

hirdetés
hirdetés